Пятница , 29 Март 2024
Экономика

«Батьківщина» категорично проти енергетичної афери президентської монобільшості

Фракція «Батьківщина» не голосувала за закон №2233 про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії», який може призвести до знищення української енергетики.

На цьому наголосив перший заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Соболєв під час спілкування із журналістами у Верховній Раді.

«Це закон-відповідь на поправку народного депутата Геруса, якою він свого часу узаконив можливість імпорту російської та білоруської електроенергії в Україну за демпінговими цінами. Ухвалення такого документу може призвести до знищення української енергетики», – зазначив народний депутат.

Сергій Соболєв пояснив, що законопроєктом №2233 більшість в Раді «робить красиву гру: вони забороняють імпорт російської та білоруської електроенергії, але за особливими дозволами уряду знову це узаконюють».

Політик переконаний, що необдумані рішення президентської більшості призведуть до занепаду вітчизняної енергогенерації та звільнення працівників атомної сфери.

«Це неправильно, економічно невигідно та зруйнує ринок української електроенергетики. Хтось на цьому дуже добре заробляє, виступаючи посередником при імпорті російської електроенергії», – підсумував Сергій Соболєв.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.