Четвер , 18 Липень 2024
Экономика

Експерт: Українцям не встигнути за гречкою

За власним моніторингом Асоціації постачальників торговельних мереж за жовтень 2019 року продукти зросли в ціні на 0,6%.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.
У жовтні подорожчали всі найменування молочних продуктів. Лідером зростання є вершкове масло, яке додало 2,3%. На 1,4% зросло в ціні молоко, на 1,1% – кисломолочні сири і на 0,9% – сметана.
Також за жовтень стали дорожче всі види хлібу. Так вартість пшеничного зросла одразу на 1,7%, житнього – на 1,4%, а батона – на 1,3%.
У відділі бакалії беззаперечним лідером зростання є гречка, ціна на яку підскочила за останній місяць на 31,3%. Рис купуємо на 1,2% дорожче, соняшникову олію, макарони і манку – на 0,4%, а борошно – на 0,1%. Не змінилась вартість ячної крупи та пшонки, а цукор подешевшав на 0,7%.
За даними моніторингу цін Асоціації подешевшали на 7,8% яблука. Буряк подорожчав на 4,2%, цибуля – на 3,4%, морква – на 3,1%, картопля – на 1,1%, а капуста білокачанна на – 0,8%.
Лідером подорожчання в сегменті м’яса, ковбасних виробів та яєць є саме курячі яйця, які зросли в ціні на 4,2%. Морожена риба додала піввідсотка, яловичина – 0,4%, куряча тушка – 0,3%, філе курятини – 0,1%. Не змінились ціни на сало і варену ковбасу, а свинина подешевшала на 0,3%.
За деякий час ми порівняємо данні щодо споживчою інфляції за нашими власними даними та даними статистики, щоб мати можливість спрогнозувати інфляцію до кінця поточного року.

Вечірні Вісті

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Когда и за что могут наказать предпринимателей?

Физическим лицам-предпринимателям в Украине грозят штрафы за несвоевременную уплату единого налога и...

Какие карты Hamster Kombat покупать 26 июня?

Hamster Kombat выделяется среди других криптовалютных игр благодаря своей оригинальной концепции и...

Нацбанк третий день подряд снижает курс доллара

Национальный банк Украины третий день подряд фиксирует снижение курса американской валюты.

Цены на дизельное горючее продолжают проседать. Какие ценники выставляют АЗС

Цены на дизельное топливо продолжают проседать, тогда как на бензин все еще имеют разнонаправленную...