Пятница , 29 Март 2024
Культура

Помер ілюстратор Альбер Удерцо, який створив персонажів коміксів Астерікса і Обелікса

Відомий французький художник Альбер Удерцо помер сьогодні, 24 березня, у своєму будинку. Він пішов з життя у віці 92 роки. Причиною смерті рідні назвали серцевий напад.

Про смерть Альбера Удерцо повідомили його рідні. Ілюстратору було 92 роки. Стан його здоров’я останнім часом лише погіршувався, а причиною смерті став серцевий напад. Останні хвилини свого життя він провів у власному будинку у французькому місті Нейї-сюр-Сен, неподалік Парижа. 

“Альбер Удерцо помер уві сні у своєму будинку після серцевого нападу, який не був пов’язаний з коронавірусом. Він був дуже виснажений останні кілька тижнів”, – йдеться в офіційному повідомленні його рідних для AFP.

Художник Альбер Удерцо спільно з французьким видавцем та письменником Рене Госінні створив культових персонажів коміксів Астерікса і Обелікса, які понад півстоліття тому підкорили серця мільйонів читачів по всьому світу. Ілюстратор припинив свою творчу роботу лише 2011 року, задовго після смерті колеги-автора. Саме Альбер Удерцо та  Рене Госінні вважають засновниками сучасних коміксів, а їхня історія ожила не лише на папері, але й на екранах в найвідоміших стрічках. 

24tv.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...