Пятница , 29 Март 2024
Культура

«Щасливого Різдва»: холодне серце стане гарячим!

Саме час переглянути якесь романтичне різдвяне кіно. Список новорічних фільмів дійсно чималий, але ж погодьтеся, що в сто третій раз дивитися «Реальну любов» чи «Сім’янина» не дуже вже й хочеться. Хочеться чогось новенького! Тож як же вчасно на великі екрани виходить стрічка «Щасливого Різдва» з Емілією Кларк та Генрі Голдінгом.

Головна героїня цього муві – молода та симпатична дівчина на ім’я Кейт (Емілія Кларк). Минулого Різдва вона дуже тяжко захворіла. Виявилося, що їй пересадили серце… Після кількох місяців лікування вона абсолютно замкнулася у собі: Кейт багато п’є, не має постійного місця проживання та намагається не спілкуватися з ріднею, особливо з матір’ю Петрою (Емма Томпсон)… Героїня Емілії Кларк працює у різдвяній крамниці місіс Санти (Мішель Єо), та насправді мріє співати… От і ходить дівчина по усіляких прослуховуваннях тільки ніхто її не бере…  Всі прекрасно бачать до якого майже жалюгідного стану вона себе довела. І ось одного разу Кейт зустрічає таємничого Тома (Генрі Голдінг), який поступово западає їй у серце. Він змінить її життя. Та виявиться, що з цим парубком не усе так просто…

Чесно кажучи, зірка «Гри престолів» Емілія Кларк просто народжена для того, щоб зніматися в мелодрамах. Вона – найбільш щира актриса сучасності. Таку шалену гамму почуттів ніхто не зможе передати. Та у цьому ми могли переконатися ще 2016 року, коли Кларк зіграла головну роль в неймовірно жалісній мелодрамі «До зустрічі з тобою». Бути щирою – точно складніше, аніж приборкувати драконів. Тож було б просто чудово, аби 33-річна  британська актриса зосередилась саме на романтичному кіно. Звісно вона гарною була і в «Термінаторі:Генезисі» і в «Зоряних війнах» (про «Гру престолів» мовчимо, бо ж її робота була майже геніальною), втім від блокбастерів є дуже сильна втома. Натомість хороших фільмів про кохання ну дуже не вистачає.

«Що стосується актриси на роль Кейт, то наш вибір відразу ж упав на Емілію Кларк. Нам дуже пощастило, що ми змогли зловити її прямо після закінчення серіалу «Гра престолів». Вона просто дивовижна. «Чорт забирай, вона дійсно хороша», – думала я, коли дивилася шоу. Я й подумати не могла, що вона може бути така гарна в комедії – ця здатність рідко зустрічається. Потім ми пішли в студію і записали пару пісень, і я здивувалася, наскільки неймовірний у неї голос», – розповідала в одному з інтерв’ю Емма Томпсон, яка стала не тльки сценаристом, але й одним з продюсерів стрічки… До речі, ыз  нею дуже приємно було побачитися. Ця знаменита британська актриса  – справжня прикраса будь-якого фільму. Вона самою своєю присутністю неначе додає тепла и гарного настрою!

Прекрасну компанію Емілії Кларк у фільмі склав Генрі Голдінг. Він – справжня зірка кіно, яка сходить. Цей актор також дуже чуттєвий, і до того ж має неймовірну харизму. До речі, наступного року ми побачимо Генрі у фільмі Гая Річі «Джентльмени», про який уже так багато говорять. Тож незабаром Голдінг може стати справжнім суперстаром!

Режисером стрічки став Пол Фіг, відомий нам за комедіями «Копи в спідницях», «Мисливці за привидами», «Шпигун». Усі ці комедії були дійсно вибуховими. Втім романтичне кіно – не зовсім його стихія. Так він створив дуже  красивий,  місцями смішний (правда майже всі жарти вивалили вже в трейлерах), але трохи пустий фільм. Лише наприкінці картини, коли глядачеві відкривається уся суть того, що відбувається, пробирає до мурашок. Але цього замало. Чогось режисеру все ж таки не вистачило. Але тут є і вина сценаристів – Брайоні Кіммінгс та Емми Томпсон. Схоже, що вони просто не змогли відпустити сюжет «у вільне плавання»…  

Загалом фільм «Щасливого Різдва» досить милий. Втім навряд чи захочеться його переглядати вдруге. Це кіно явно слабше, аніж та ж «Реальна любов» чи той же «Сім’янин». Втім все одно воно досить приємне.

Та найпрекрасніше у фільмі – музика! Сингл групи Wham! Last Cristmas став  саундтреком до фільму. І це дуже зворушливо. Бо ж на Різдво це одна з головних пісень… До речі, ідея зняти фільм виникла ще сім років тому. І тоді Джордж Майкл ще був живий… 

«Щасливого  Різдва» – це свого роду елегія, присвячена Майклу. Багато з написаних ним рядків ідеально описують те, що відбувається у фільмі. Дивно, але його творчість, включаючи веселу і бадьору «Last Christmas» і більш глибокі пізні композиції, ідеально вписався в кожну частину картини», – констатувала Емма Томсон.

 

Євгенія ПРОРИВАЙ 

“Вечірні Вісті” 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...