Пятница , 29 Март 2024
Культура

«Джуманджі: Наступний рівень»: дуже стерильне муві

У 2017 році на великі екрани вийшла стрічка «Джуманджі: Поклик джунглів», яка розповідала про те, як група підлітків потрапила, так би мовити. всередину комп’ютерної гри. І ось два роки потому творці фільму презентували глядачам другу частину пригодницької саги  під назвою «Джуманджі: Наступний рівень».

Згідно із сюжетом, потай від своїх друзів Спенсер (Алекс Вульфф) зберіг фрагменти відеогри «Джуманджі», яку знищили наприкінці минулого фільму. Головний герой вирішив її відновити (певне, сумно хлопцю було), але щось пішло не так, і його  знову затягнуло у гру. Благо друзі Спенсера – Марта (Морган Тернер), Фрідж (Сер’Даріус Блейн) та Бетані (Медісон Айсмен) якраз завітали до нього в гості і одразу усе зрозуміли. Тож вони  вирішили знову увійти в «Джуманджі», щоб врятувати свого товариша. Герої! Але раптом трапляється так, що до гри потрапляє дідусь Спенсера Едді (Денні Де Віто) та його друг Майло (Денні Гловер).

Опинившись у чарівному світі відеогри головні герої вселяться у персонажів «Джуманджі»: археолога Смолдера Брейвенстоуна (Двейн Джонсон), зоолога Франкліна Фінбара (Кевін Харт), картографа Шелдона Оберона (Джек Блек) а також майстра бойових мистецтв Рубі Раундхаус (Карен Гіллан). Але з’являться і нові дійові особи. Бо тепер героїв більше!

Цій різношерстій компанії треба буде знайти Спенсера, а також виконати дуже важливу місію. Ну і, звісно, за класикою жанру усе їм вдасться.

Чесно кажучи, можна подивитися початок фільму, потім трохи поспати, а наприкінці прокинутися і додивитися фінал. Ви не втратите абсолютно нічого. І це абсолютна заслуга сценаристів: Скотта Розенберга та Джеффа Пінкнера. У цьому фільмі немає родзинки: він неначе стерильний. Його жодним чином не можна порівнювати з культовим «Джуманджі» 1995 року з Робіном Вільямсом в головній ролі. І за це треба дякувати режисеру Джейку Кездану.

Спецефекти, якими має бути  буквально нашпигований фільм подібного жанру, жодним чином не вражають. Так само і жарти  – абсолютно ніякі,  на рівні  учнів молодших класів. Фінал стрічки трохи приправили сентиментами, але виглядає це на загальному фоні трохи недолуго.

Про акторську гру й говорити не хочеться. Та шкода Денні Де Віто, якому доводиться грати в такому непотребі… Розквіт його кар’єри якраз припав на той час, коли в Голлівуді знімали дійсно видатні комедії.  Тож нині просто сльози на очах навертаються від того, що такому прекрасному актору доводиться зніматися у стрічках рівня «Джуманджі: Поклик джунглів».  Тим більше, що Де Віто вже не так часто з’являється на екранах…

Так само і Денні Гловер, зірка легендарної «Смертельної зброї»,  вимушений грати у низькопробних муві. Жаль навіть Двейна Джонса, бо ж останнім часом йому також не щастить. Нині він один з найбільш затребуваних та високооплачуваних  акторів Голлівуду. Та здається, що з ростом популярності Джонсон втрачає пильність і обирає не найкращі сценарії. Згадайте його останні роботи у фільмах «Хмарочос» та «Гобс та Шоу»… Вони були й правда жахливими, втім у порівнянні з «Джуманджі» там не усе так погано.

Однак за підсумками першого вікенду сиквел «Джуманджі: Наступний рівень» зібрав понад $85,7 млн у 52 країнах світу та очолив світовий бокс-офіс. Для порівняння: це на 33% більше, ніж вдалося зібрати за перший вікенд його попереднику – фільму «Джуманджі: Поклик джунглів».

Звідки такий успіх у прокаті, враховуючи, що сама стрічка, м’яко кажучи, слабенька? На це питання знайти відповідь надто складно. Шкода, але здається, що глядачі стали абсолютно невибагливими і готові споживати будь-яке атракціонне кіно під попкорн. Люди наче втратили смак до класних комедій та захопливих пригодницьких муві.

 

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті”

 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...