Суббота , 20 Апрель 2024
Культура

В прокат вийшло сімейне фенетезі «Поліна і таємниця кіностудії»

Фільм розповідає історію дівчинки Поліни, яка нічого не знає про своє минуле і долю батьків. Вона живе в будинку зі злою тіткою і двоюрідним братом, які таємно планують позбутися дівчинки в день її народження, щоб отримати таємничу спадщину – кіностудію. Проте Поліні вдається втекти, і вона вирушає в чарівну подорож на пошуки правди про свою сім’ю.

Цей фільм – унікальна подія в історії українського кіно. Чому саме?

Зіркова команда

Над стрічкою працювали справжні зірки світового та українського кінематографу. Оператор «Поліни» Тьєррі Арбогаст був оператором більшості фільмів Люка Бессона, в тому числі «Леон-кілер», «Жанна Д’арк», «Дансер», «Люсі» та «Валеріан і місто тисячі планет».

Режисер стрічки Оліас Барко відомий в першу чергу за фільм «Вбий мене, будь ласка», що отримав понад 10 міжнародних кінопремій, в тому числі – нагороду за найкращу режисуру на 2-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

Фільм є ко-продукцією трьох країн – України, Бельгії і Франції. Українська стрічка поєднала у собі західну культуру кінематографу, зрозумілий скрізь у світі сюжет та найкращі риси вітчизняного кіно.

У касті фільму – відомі у всьому світі актори та українські зірки. Загалом у «Поліні» знялося 16 іноземних акторів із Франції, Бельгії, Білорусі, Литви, Казахстану.

Зокрема, у «Поліні» зіграли культовий актор Жан Рено («Леон-кіллер», «Багрові ріки», «Прибульці», «Васабі»); Віржіні Ледуаєн – французька акторка, володарка премії Берлінського кінофестивалю та Європейської кіноакадемії, кількаразовий номінант на Сезар (французький аналог Оскару), найбільш відома ролями в стрічках «Пляж», «8 жінок», а також серіалі «Знедолені»; Сол Рубінек – канадський актор, режисер і сценарист, зірка фільму братів Коенів «Балада Бастера Скраггса», а також «Волл-Стріт», «Час Пік 2» та інших; Едуар Бер – французький актор, який запам’ятався українським глядачам серією фільмів «Астерікс і Обелікс»; Вірджил Бремлі – французький актор та сценарист («Мандерлей», «Щасливі невдахи»).

До того ж, роль юної спортсменки виконала знаменита боксерка-вундеркінд із Казахстану Евніка Саадвакасс, неодноразова рекордсменка в своїх вікових категоріях за кількістю ударів за хвилину.

Українські зірки також долучилися до кінопроцесу. У «Поліні» грає відомий український атлет і актор, багаторазовий чемпіон світу в силовому багатоборстві, володар титулів Найсильніша людина України і Найсильніша людина світу Василь Вірастюк. Юні кіноглядачі могли бачити його в фільмі «Пригоди Святого Миколая». Також у стрічці взяла участь Яна Новікова, актриса, яка зіграла головну роль в найтитулованішому українському фільмі за часів Незалежності – «Плем’я».

Унікальна історія

В основу фільму лягла цілком оригінальна історія, а не рімейк чи адаптація літературного твору. Герої «Поліни» подорожують світами неіснуючих кінострічок. Усі вони унікальні, відчутно відрізняються один від одного, зображені в окремому стилі та мають свою оригінальну подачу.

Більше того, «Поліна» –  це фільм-квест, над розгадкою якого мають подумати й глядачі. Такий формат є унікальним явищем для вітчизняного кіно.

Тематика фільму балансує на межі різних жанрів – це і драма дорослішання, і комедія, і пригодницька стрічка, і фентезі, і підліткова казка.

Також уперше в історії українського кіно одним з головних героїв стрічки є кіностудія. Саме тому локацією зйомок стала київська кіностудія FILM.UA – один з найбільших кіно- і ТБ-виробників східної Європи. Саме тому «Поліна» – це чудова нагода побачити життя кіностудії зсередини, від костюмерок та ангарів до таємних коридорів.

Режисер: Оліас Барко

Продюсер: Оліас Барко, Денис Іванов, Єгор Олесов

Оператор: Тьєррі Арбогаст

Автор сценарію: Оліас Барко, Анушка Валевік, Джонатан Ньюман

В ролях: Поліна Печененко, Жан Рено, Віржіні Ледуаєн, Едуар Бер, Василь Вірастюк, Евніка Саадвакасс, Северія Янушаускайте.

 

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...