Вторник , 19 Март 2024
Культура

Історична драма «Чорний ворон», знята за мотивами бестселера Василя Шкляра, вийде в прокат наприкінці року

Уже 5 грудня 2019 року у кінотеатрах України відбудеться прем’єра повнометражної історичної драми «Чорний ворон», знятої за мотивами однойменного романа-бестселера Василя Шкляра.

Стрічка розповідає історію життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, якому випала доля стати учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Одвічна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються у його селі. Саме тому він відважно жертвує спокоєм та сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, волю та майбутнє українців і власної родини.

За сюжетом, події фільму розгортаються у 1922 році. Колишній офіцер армії УНР приїздить разом із вагітною дружиною Тіною до батька на хутір неподалік містечка Кам’янка. Вони сподіваються почати нове життя, отримати документи, якось адаптуватися до нової влади. Але вже на вокзалі вони стають свідками розвантаження новенького панцерника і свіженького полку ГПУ на чолі з чекістом Євдокімовим, який прибув на придушення холоднояців. Іван дуже швидко розуміє, що в серці Холодноярської республіки втекти від війни не вдасться. Невдовзі Євдокімов арештовує пов’язаного з повстанцями Іванового батька, а його самого пробує завербувати і змусити втертися в довіру до повстанців. Іван постає перед дилемою – терпіти ганьбу і насильство над своєю сім’єю заради ілюзії миру, чи самому приєднатися до повстанців.

Головну роль – Івана на прізвисько Ворон – виконав популярний український актор Тарас Цимбалюк. Ролі його побратимів зіграли Павло Москаль (Вовкулака) та Азізбек Абдурашидов (Ходя). Головного антагоніста – чекіста Євдокімова – зіграв Андрій Мостренко, а ще одного негативного персонажа – Птіцина ‒ на екранах втілить Олексій Тритенко, на рахунку якого ролі в таких історичних проектах, як «Крути 1918» та «Сувенір з Одеси». Народна артистка України Наталія Сумська виконала в історичному фільмі роль ворожки Явдохи.

Виробництво стрічки забезпечив «ТЕТ-Продакшн» на замовлення телеканалу «1+1»  за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Дистрибуцію фільму здійснюватиме компанія «Кіноманія».

Режисером фільму виступив Тарас Ткаченко, сценарист – Тарас Антипович, оператор-постановник – Олександр Кришталович, художник-постановник – Ігор Філіппов, художник по костюмах – Марія Квітка, художник по гриму – Лариса Сапанович. Виконавчі продюсери – Христина Шкабар та Володимир Андріюк. Генеральний продюсер фільму – Олександр Ткаченко.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...