Пятница , 19 Апрель 2024
Культура

«План втечі 3»: вихід є — закрити франшизу

73-річний Сільвестр Сталлоне – великий молодець. Він намагається не зникати з екранів, знімаючись у непоганих олдскульних бойовиках. Так, у 2018 році актор зіграв одразу в трьох картинах, а за півроку нинішнього – у двох. Сталлоне – справжня батарейка, у якої не сідає заряд. Втім, інколи здається, що краще б зірка 1980-1990-х років трохи відпочила.

У 2013 році на великі екрани вийшов відмінний бойовик, знятий за усіма канонами жанру, під назвою «План втечі». Згідно із сюжетом, неперевершеного та талановитого тестувальника систем безпеки в тюрмах Рея Бресліна (Сільвестр Сталлоне) запроторюють до такої в’язниці, з якої вибратися живим просто неможливо. Втім, герою Сталлоне це вдається.

Те кіно було дуже атмосферним, ностальгічним і дійсно олдскульним. Тож не дивно, що за п’ять років презентували сиквел «Плану втечі». Однак продовження вийшло млявим та нецікавим. Тому багато хто здивувався, дізнавшись, що вирішено зняти ще й третю частину бойовика (такі ж відчуття викликала звістка, що будуть знімати триквел «Джона Уїка»).

До речі, й сам голлівудські актор Сильвестр Сталлоне назвав стрічку «План втечі 2» найбільш жахливо знятим фільмом, в якому його покликали зніматися. При цьому він зазначив, що третя частина має бути набагато сильнішою. Зокрема, за словами Сталлоне, в новій картині присутні безліч зйомок непостановочних боїв, в яких «дійсно було боляче». Але сподівання були марними… Та про все по порядку.

За сюжетом невідомі крадуть доньку китайського мільярдера, який співпрацював із компанією Рея Бресліна. Потім ті ж самі люди викрадають подругу й співробітницю головного героя. Рею треба негайно визволяти дівчат. Він розпочинає своє розслідування й дізнається, що вони знаходяться в таємній в’язниці «Пункт диявола», яка розташована десь на кордоні між Латвією та Білоруссю. Тож Бреслін із компанією помічників вирушає туди. Окрім того, він повинен зрозуміти, хто за усім цим стоїть. Виявляється, що це тіні з минулого…

Звісно, в цьому кіно багато бійок та стрілянини. Але знято усе досить топорно, за шаблоном… Чесно кажучи, триквел вийшов набагато гіршим та нуднішим (камінь у город режисера Джона Херцфелда та сценариста Майлза Чепмена), аніж сиквел «Плану втечі». У цьому фільмі вже немає родзинки. Єдина його перевага – маленький хронометраж (1 година 28 хвилин). Хоч не довго мучитися!

Тепер чекаємо на стрічку «Рембо: Остання кров», яка вийде на великі екрани вже восени. Хочеться вірити, що Сільвестр Сталлоне не підведе любителів бойовиків.

 

Євгенія ПРОРИВАЙ 

“Вечірні Вісті” 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...