Пятница , 19 Апрель 2024
Культура

Нові “Люди в чорному”: Тор і Валькірія ще раз врятують світ

У 1997 році на великі екрани вийшов фантастичний комедійний бойовик «Люди в чорному» з Віллом Смітом та Томмі Лі Джонсом у головних ролях. Цей фільм розповідав про діяльність секретного неурядового агентства, яке рятує світ від ворожих прибульців та співпрацює з добрими позаземними істотами. У 2002-му та 2012 році нам показали продовження цієї фантастичної пригоди. І сама франшиза вже стала фактично культовою! Тож не дивно, що кінобоси вирішили дати друге дихання «Людям в чорному» («ЛВЧ») і зробити перезавантаження.

Дія стрічки «Люди в чорному: Інтернешнл» відбувається в наш час. Моллі (Тесса Томпсон) просто одержима темою прибульців, і усе своє доросле життя зайнята пошуком секретного агентства «ЛВЧ». Річ у тім, що в дитинстві вона випадково зіштовхнулася з позаземною істотою і відтоді цікавість не полишає її. Щоб досягти своєї мети, вона навіть мережу NASA «хакнула»… І от одного чудового дня вона таки знаходить секретне агентство.

Керівник американського підрозділу «ЛВЧ» агент Оу (Емма Томпсон) спочатку хотіла стерти пам’ять у непроханої гості. Але згодом все ж вирішила дати їй шанс: взяла на практику й одразу ж відіслала до лондонського філіалу, аби Моллі, яку віднині називають агентом Ем, повчилася у тамтешнього директора Ті (Ліам Нісон).

Ем, звісно, щаслива, однак вона не хоче протирати штани в офісі, й більш за все бажає випробувати свої сили у реальній справі. Тож дівчина знайомиться із красунчиком агентом Ейч (Кріс Гемсворт), який якраз отримав секретне завдання. Щоправда, мова йде не про порятунок світу, а про те, щоб вигуляти vip-прибульця Вангуса в нічному клубі.

Здавалося б, нічого складного, але все йде не за планом – прибульця вбивають. Та перед смертю Вангус віддає Ем надпотужну зброю і просить її сховати. Річ у тім, що в агентстві завівся «кріт». І от тепер Ем та Ейч треба буде дійсно врятувати світ та знайти зрадника. У цьому їм допоможе говірливий Пішачок. Пригода буде досить небезпечною та як завжди захопливою, бо ж головні герої не сидітимуть на місці й не товктимуть воду у ступі, а мандруватимуть – з Великої Британії вони вирушать до Марокко, потім до Італії і наостанок побувають у Франції!

Здавалося б, «Людей в чорному» без Вілла Сміта та Томмі Лі Джонса просто не може бути. Та виявилося, що нові головні герої зовсім не поступаються культовим.

До речі, Ейч та Ем – неймовірно цікава парочка. Ці двоє – Тор та Валькірія, вже рятували світ разом у стрічці «Тор: Рагнарок». Тож нині у них не виникало жодних труднощів. Уся справа в практиці!

Дійсно, головних героїв підібрали пречудових. Тесса Томпсон – неймовірна актриса. Але все ж головною зіркою цього муві став Кріс Гемсворт. Це один з найбільш затребуваних акторів нашого часу і йому дістаються лише круті ролі. А ще він красунчик, за яким сохне чимала армія прихильниць. Окрім того, Гемсворт – прекрасний комедійний актор, у цьому ми могли переконатись, переглянувши не лише «Тора» й «Месників», а й рестарт «Мисливців за привидами»…

Тож взагалі-то без Вілла Сміта було зовсім не сумно. А от Томмі Лі Джонса трохи не вистачало. Натомість ми знову зустрілися з Еммою Томпсон, а ще познайомилися з персонажем Ліама Нісона. Невелику епізодичну, але досить помітну роль Різи зіграла Ребекка Фергюсон. Як бачите, акторський склад просто чудовий.

Загалом стрічка «Люди в чорному: Інтернешнл» справляє дуже приємне враження. Однозначно можна сказати, що перезапуск був вдалим. Режисер Фелікс Гері Грей, який зняв восьмий «Форсаж», а також стрічки «Законослухняний громадянин» та «Пограбування по-італійськи», дав франшизі свіже дихання. Нова стрічка динамічніша, навіть дещо схожа на «бондіану». Також «ЛВЧ» стали ще більш іронічними та веселими. Та й в плані атракціону до фільму немає жодних претензій. Тож плекаємо надію, що це далеко не остання частина цієї захопливої франшизи.

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті” 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...