Пятница , 29 Март 2024
Авто

Власники автомобілів зможуть оскаржувати “листи щастя” у судах

Власник автомобіля зможе оскаржити штраф, отриманий унаслідок автоматичної фіксації перевищення швидкості новою системою.

Про це розповів юрист Богдан Глядик на своїй сторінці в Instagram, посилаючись на Конституцію України.

Він нагадав, що орієнтовно від 1 квітня в Україні має запрацювати система автономної фото- і відеофіксації порушень на дорогах. За попередніми даними, штрафи за перевищення швидкості будуть виписуватись не на фактичних водіїв, а саме на власників автомобілів.
Юрист вважає, що камери фіксації порушень ПДР потрібні, але потрібно перебудувати законодавство так, щоб “листи щастя” перенаправлялись саме на водіїв. Він зауважив, що штрафування власників авто за правопорушення, яке вони могли фактично не робити, буде порушувати норми Конституції і це можна буде легко довести у суді. Тобто через суд можна буде довести свою невинність.

Він нагадав, що подібну систему МВС намагалось уже запустити до 2010 року, але саме через такий недолік автоматична фотофіксація так і не прижилась на дорогах.

Нагадаємо, що в Україні розширили стандарти штрафування водіїв. Власникам автомобілів дозволили вказувати реального кермувальника їхнього транспорту в “Електронному кабінеті водія”. Якщо таку можливість масштабують на усіх автомобілістів, то вона дозволить вирішити проблему зі штрафуванням водіїв.

tsn.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Обзор шин: 235 60 R16

Шины размерности 235/60 R16 представляют собой один из вариантов шин для автомобилей.

Моторное масло 5w40: в чем его преимущества

Потребность использования моторного масла 5w40 для эксплуатации автомобиля возникает каждый сезон. Благодаря...

Киев возглавил рейтинг городов с самыми низкими затратами на автомобили

Британское агентство Vehicle Contracts провело исследование стоимости содержания автомобилей в европейских столицах.