Четверг , 28 Март 2024
Разное

Доба на фронті: поранено двох вояків, окупанти обстрілюють житлові райони

Учора, 29 червня, збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

При цьому російські окупанти й колаборанти застосували заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 мм, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю.

Українські захисники відразу ж відповіли загарбникам, тож, відчувши на собі дію наших чергових вогневих засобів, російські найманці відмовилися від подальшої вогневої активності.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” неподалік Хутора Вільного ворог двічі обстрілював наші оборонні укріплення, застосувавши станкові та ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

На підступах до Кримського та Луганського окупаційні війська неодноразово впродовж доби відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 калібру, а оборонців Південного агресор провокував із гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

Читайте також: Бойовики з мінометів обстріляли сили ООС, поранені двоє військових

Не було тиші й у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”. Поблизу Березового збройні формування РФ спочатку застосували протитанкові ракетні комплекси, а згодом – автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Надвечір окупанти активізували свої вогневі дії біля Старогнатівки, де задіяли станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Також проти українських воїнів, що тримають оборону в передмісті Мар’їнки, загарбники вели вогонь із автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї.

За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу двоє українських захисників дістали поранення.

Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над ситуацією, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи ворога припинити свої агресивні дії.

Згідно із даними розвідки, 29 червня наші захисники поранили двох російських найманців.

За уточненою інформацією, 28 червня о 21:18 та о 22:55 агресор із напрямку непідконтрольного урядові України селища Доломітного Донецької області цілеспрямовано двічі обстріляли житлові будинки в селищі Новолуганському, застосувавши стрілецьку зброю калібру 7,62 мм.

У результаті першого обстрілу було пошкоджено вікно та меблі одного з будинків, а при другому – окупаційні війська поцілили в металопластикове вікно, розбивши склопакет на балконі другого поверху житлового будинку. Постраждалих унаслідок ворожого обстрілу громадян, на щастя, немає.

Читайте також: Доба на Донбасі: бойовики випустили ракету по цивільним мешканцям Північного

Спостерігачі української сторони СЦКК, які працювали на місці події, також установили, що відстань і напрямок, звідки вівся обстріл, чітко вказують на причетність збройних формувань РФ до цього злочину.

Окупанти свідомо не виконують Мінських угод і систематично підтверджують своє небажання дотримуватися режиму припинення вогню, продовжуючи регулярно обстрілювати житлові райони Донбасу.

Від початку поточної доби загарбники один раз порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” російські найманці здійснили обстріл із забороненого Мінськими домовленостями міномету калібру 120 мм поблизу Невельського.

У відповідь наші військовослужбовці рішуче застосували чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.

За поточну добу втрат серед українських захисників не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Искусство селфи: как делать идеальные фото на смартфон

Смартфоны, уровень технологичности которых растет год от года, уже давно заменили цифровые...

Как НЭК готовились к атакам ВС РФ по энергетической инфраструктуре?

В результате нанесённых ВС РФ комбинированных атак и обстрелов по Украине энергетическая...

ВС РФ пытаются создать свои морские беспилотники для новых атак, — Буданов

Военная промышленность РФ пытается создать морские беспилотники ударного типа самостоятельно.