Пятница , 3 Май 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Питання продажу землі повинні вирішувати українці на референдумі

Сьогодні обов’язок президента – запитати в народу України, чи продавати сільськогосподарську землю і якщо продавати, то кому.

Про це заявила Юлія Тимошенко у прямому ефірі телеканалу «1+1».

«Тільки за рішенням людей можна розпоряджатися 72% території України», – наголосила вона.

Вона нагадала, що у своїй передвиборчій програмі чинний президент запевняв, що найважливіші питання, які стосуються всіх українців, мають вирішуватися лише загальнонародним голосуванням на референдумі. Саме таким питанням, за словами лідера «Батьківщини», є питання землі.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що в більшості країн світу визначились, що найефективнішим шляхом розвитку сільського господарства є розвиток селянських, фермерських господарств. Це дозволяє не лише забезпечити економічне піднесення країни, але й раціонально використовувати землю, отримувати прибутки від продажу готової продукції, а не сировини, зберігати та розвивати село, створити потужний середній клас.

Натомість бездумне і поспішне відкриття ринку землі, наголосила Голова партії, вигідне великим аграрним монополістам, насамперед іноземним, які просто використовуватимуть українську землю для виробництва сировини та отримання надприбутків за рахунок виснаження ґрунтів.

«Ми – сировинний придаток розвинених країн Європи. Або ми це змінюємо, або в нас нема підґрунтя для зростання і розвитку», – переконана Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що президент, отримавши усю повноту влади, свою більшість у парламенті і свій уряд, має унікальний шанс, щоб забезпечити розвиток фермерства. І закликала не робити помилок, виправити які вже буде неможливо. Якщо вже йти на продаж землі, то купувати її мають лише українці, ті, хто житиме і працюватиме на ній, сказала політик. Таким шляхом йде більшість країн Європи, зокрема Франція та Польща.

Важливо також обмежити кількість землі, що може бути продана в одні руки. Ліміт у 210 тисяч гектарів для одного підприємства є підігруванням великим корпораціям, вважає лідер “Батьківщини”.

“Нам потрібно не 38 тисяч фермерських господарств, як зараз, а понад 2 мільйонів, як нині в Польщі”, – заявила Юлія Тимошенко. Для розвитку фермерства, за її словами, потрібна також системна підтримка держави, зокрема й в наданні довгострокових кредитів без застави під підйомні для селян відсотки.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...