Site icon Вечерние Вести

Розслідувачі з’ясували, що перед санкціями медведчуківські літаки сховали у Швейцарії (відео)

Так звані літаки Медведчука перегнали у Швейцарію до зпролвадження санкцій

Як зазначило Bihus.Info, три чартерні літаки опинились у Сент-Галле до засідання РНБО, на якому на офшорних власників наклали санкції, повідомляє UAINFO.org.

Мова йде про швейцарське містечко, в якому юридично прописана фірма “Інтернешнл Трейдинг Партнерс” – співвласницґ українського “ПрикарпатЗахідтранс”, яка по суті і стала причиною накладення санкцій за володіння частиною нафтопродуктопроводу “Самара-Західний напрямок”, призначеного для перекачування дизеля з Росії та Білорусі в Україну і Європу.

Читайте також: Зеленський почав відкриту війну, і я не впевнений, що він розуміє масштаб і наслідки своїх дій – Гудименко

Із цією швейцарською компанією та з її власником – Анатолієм Шефером – і пов’язують Віктора Медведчука та його оточення, щр нібито й заробляли на володінні нафтопроводу. Ясна річ, в ОПЗЖ Медведчукову причетність спростовують.

У рішенні РНБО йдеться про накладення санкцій на п’ять офшорних компаній, які зазначені власниками приватних літаків.

Дві з них безпосередньо пов’язані з кумом Путіна й Тарасом Козаком. Ті в різний період користувалися цими бортами.

Третя компанія записана на дружину Ігоря Кушніра – президента будівельного холдингу “Київміськбуд”.

Четверта компанія пов’язана з колишнім нардепом і бізнесменом Віталієм Хомутинніком.

Читайте також: В Україні клекоче гримуча суміш. Коли і як рвоне?

А п’ята компанія WHPA AVIA LTD зареєстрована на Віргінських островах. Журналісти припускають, що ця структура має відношення до компанії з назвою WHPA LIMITED, яка пов’язана з російським бізнесменом Сергієм Судариковим.

Останнього медії називають наближеним до глави “Роснефти” й давнього друга президента РФ Володимира Путіна Ігоря Сєчина.

Група компаній “Регіон”, яку контролює Сударіков, згідно з інформацією “Схем”, також може бути пов’язана й із Медведчуковим оточенням.

Exit mobile version