Site icon Вечерние Вести

Росія передала Ірану розвіддані за кілька годин до атаки Ізраїлю

Прапор Ірану

Росія передала Ірану розвіддані за кілька годин до атаки Ізраїлю

Росія передала Ірану розвіддані за кілька годин до атаки Ізраїлю на Іран 26 жовтня, повідомляють “Вечірні Вісті” із посиланням на Sky News Arabia.

За даними Sky News Arabia, Москва повідомила Тегерану про пересування американських та ізраїльських військових, мотивуючи це співпрацею з Іраном та прагненням знизити ескалацію.

Після атаки Іран заявив, що наслідки були мінімальними і спростував інформацію Ізраїлю про удари по 20 об’єктах та участь 100 літаків. Повідомляється, що цілі ударів перебували у провінціях Ілам, Хузестан та Тегеран.

Атака Ізраїлю стала відповіддю на ракетний обстріл на початку жовтня, коли Іран випустив близько 200 балістичних ракет Ізраїлю. Ізраїль заявив, що атакував лише військові об’єкти, включаючи батареї ППО та об’єкти з виробництва ракет, використовуючи десятки літаків. Пентагон висловив підтримку праву Ізраїлю на самооборону, але наголосивши, що не допустити розширення конфлікту в регіоні. Ізраїль відклав “помсту” Ірану за ракетний обстріл, The Times дізналася причину.

Ізраїль вже спланував відповідь на атаку Ірану.

Exit mobile version