Site icon Вечерние Вести

Військові США вдарили по складах зброї хуситів у Ємені

Американські військові на кораблі

Військові США вдарили по складах зброї хуситів у Ємені

Американські бомбардувальники завдали ударів по складах зброї хуситів у Ємені. Це стало спробою зупинити атаки бойовиків, які порушують судноплавство у Червоному морі, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Bloomberg.

Остін уточнив, що ударів було завдано по п’яти підземних укріплених об’єктах за допомогою бомбардувальників B-2. Він наголосив, що це демонструє здатність США вражати цілі навіть глибоко під землею, незважаючи на їхній захист.

Угруповання хуситів підтримує Іран, і вони входять до “вісь опору” США та Заходу поряд з ХАМАСом та “Хезболлою”. З початком військової операції Ізраїлю у жовтні 2023 року хусіти почали атакувати судна у Червоному морі та Аденській затоці, пов’язані із західними перевізниками.

У відповідь США та Ізраїль неодноразово завдавали ударів по їхнім об’єктам, але поки що повністю зупинити атаки не вдалося. 4 жовтня США атакували 15 об’єктів хуситів, щоб захистити судноплавство. Пізніше з Ємену було випущено балістичну ракету по Ізраїлю. США та Південна Корея проведуть масштабні військові навчання на тлі загроз КНДР.

Вже відомо коли військові інструктори США зможуть вирушити до України.

Exit mobile version