Site icon Вечерние Вести

Радник Зеленського про діалог України з Індією: будується набагато краще, ніж будь-коли

Володимир Зеленський та Нарендра Моді

Радник Зеленського про діалог України з Індією: будується набагато краще, ніж будь-коли

Україна налагодила тісніший і продуктивніший діалог з Індією, ніж у минулі роки. Про це заявив уповноважений президента із санкційної політики Владислав Власюк. Однією із ключових тем переговорів стала можливість зниження закупівель російської нафти Індією, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на “Ми – Україна“.

Власюк зазначив, що обговорення цих питань є вкрай важливим, оскільки доходи від нафти дозволяють Росії фінансувати військово-промисловий комплекс і продовжувати агресію проти України. За його словами, це питання порушувалося на зустрічі президента Зеленського з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді.

Якщо Росія втратить щомісячні доходи у розмірі 5-6 мільярдів доларів від Індії, а також аналогічні суми від Китаю та інших ринків, її здатність виробляти ракети та дрони значно знизиться.

23 серпня Моді відвідав Київ з офіційним візитом і сторони підписали чотири угоди про співпрацю. Проте варто зазначити, що, за даними Bloomberg, Індія залишається другим найбільшим постачальником заборонених технологій для Росії після Китаю. Зеленський зробив заяву щодо ППО в Сумській області.

Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ.

Exit mobile version