Site icon Вечерние Вести

Генсек НАТО прокоментував можливу участь солдатів із КНДР у війні проти України

Марк Рютте

Генсек НАТО прокоментував можливу участь солдатів із КНДР у війні проти України

У НАТО не виключають можливості появи солдатів КНДР на війні в Україні, хоча поки що таких підтверджень немає, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на заяву Рютте під час прес-конференції в Брюсселі.

Марк Рютте наголосив, що альянс слідкує за ситуацією у співпраці з Південною Кореєю та іншими партнерами з Тихоокеанського регіону. Рютте зазначив, що поки що підтверджень участі Північної Кореї немає, але не виключив, що ситуація може змінитися, і північнокорейські військові можуть приєднатися до бойових дій на боці Росії, що лише посилить конфлікт.

Раніше розвідка Південної Кореї повідомила, що КНДР планує відправити в Україну 12 тисяч солдатів, включаючи спецназ, і переміщення військ уже розпочалося. У відповідь президент Південної Кореї Юн Сук Йоль провів позапланову зустріч із представниками розвідки та національної безпеки, щоб обговорити цю загрозу. За словами глави ГУР Кирила Буданова, близько 11 тисяч північнокорейських військових можуть прибути на фронт у листопаді. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ.

Вже відомо скільки КНДР може направити своїх солдатів до України.

Exit mobile version