Site icon Вечерние Вести

Каховська ГЕС у руїнах: Підрив може призвести до нових санкцій проти атомної галузі РФ

Підрив Каховської гідроелектростанції, ініційований ЗС РФ, може стати основою нових санкцій. Вони можуть бути ініційовані ЄС та міжнародним співтовариством і націлені проти атомної галузі РФ. Подія безпосередньо впливає на безпеку Запорізької атомної електростанції, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Media Center Ukraine.

Олександра Василенко, директор департаменту економічної дипломатії МЗС, висловилася з цього приводу на брифінгу у Media Center Ukraine.

Вона нагадала, Україна закликала країни ЄС та G7 до негайного розгляду питання нових санкцій проти російської ракетобудівної індустрії, а також атомної галузі.

Директор департаменту економічної дипломатії МЗС підкреслила, що підрив Каховської гідроелектростанції вказує на порушення системи безпеки одного з найбільших українських об’єктів ядерного типу-ЗАЕС. Тому ведеться активний діалог із метою реагування на загрозу.

Вночі 6 червня ЗС РФ навмисно висадили в повітря Каховську гідроелектростанцію. Представники Укргідроенерго заявили про повну руйнацію Каховської ГЕС після вибуху, і вона не підлягає відновленню.

Також з’ясувалась можлива причина підриву Прилепіна.

Exit mobile version