Site icon Вечерние Вести

“Відчуй себе Українкою”: міжнародний жіночий рух “За сімейні цінності” презентував проект, присвячений ролі жінки в українському суспільстві. ФОТО

Надзвичайний та Повноважний Посол, представниці міжнародних дипломатичних установ, акредитованих в Україні, з Аргентини, В’єтнаму, Єгипту, Ірану, Марокко, Молдови, Нігерії, Палестини, Південно-Африканської Республіки та Словенії взяли участь у проекті “Відчуй себе Українкою”, започаткованоиу міжнародним жіночим рухом “За сімейні цінності” спільно із міжнародним журналом “Fashion of Diplomacy in Ukraine” з нагоди Дня Прапора та 30-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляється на офіційній сторінці міжнародного жіночого руху, інформує UAINFO.org.

Проект розпочався з виставки “Під знаком Берегині. Від традиції до бренду”, організованої міжнародним жіночим рухом “За сімейні цінності”, Національним музеєм народної архітектури та побуту України в Національному музеї Тараса Шевченка.

Презентація автентичного жіночого одягу з різних регіонів України, майстер-класи з автентичних українських промислів: прядіння, ткацтво, вишивання, бісероплетіння, в’язання вінків та жіночих головних уборів, приміряння українських вінків під супровід архаїчного співу – все це дало змогу представницям міжнародного дипломатичного корпусу відчути колорит української культури, пізнати українські традиції та нашу історію.

Наталія Федорчук

“І захід, і виставка – передають і діляться теплом українських жіночих рук, щирістю української душі. Українська жінка споконвіку є Берегинею своєї сім’ї, культури, традицій, мови і досвіду попередніх поколінь. Вона дарує життя і цим дарунком продовжує рід. Поєднавши автентику і сучасність, ми лише ще раз показали міцний духовний і культурний зв’язок між поколіннями українок”, – говорить Наталія Федорчук, голова жіночого руху “За сімейні цінності”.

Протягом дня гостям було презентовано:

Проект “Відчуй себе Українкою” присвячений ролі Жінки в соціокультурних процесах українського суспільства та її вагомому внеску в розвиток та становлення нашої нації.

UAINFO

Exit mobile version