Site icon Вечерние Вести

Венеричні інфекції у воді не живуть, але там є інші, – лікарка

Традиційний пост перед початком сезону відпусток.

Море, сонце, бабусин город та інші довгоочікувані символи літа. Навіть, якщо відпустку за межами країни ви плануєте після того, як вакцинуєтесь від коронавірусу. Тобто не дуже скоро. Як зробити так, щоб витратити збереження на пригоди, а не на лікарські гонорари? Та легко, пише у Facebook лікар акушер-гінеколог Наталія Лелюх, інформує UAINFO.org.

Подальший текст містить анатомічні та фізіологічні подробиці. Підліткам читати!  

Основні поради відпочиваючим:

Контрацепція.Подбайте до відпустки. Подбайте з похибкою на сонце, алкоголь та інші руйнівники мізків і здорового глузду. Порадьтесь с гінекологом щодо безпечності. Закупіть до того, як почне діяти страховка і правила іншої країни щодо покупки лікарських засобів. І найголовніше – використовуйте! Якщо не бажаєте привезти більше сувенірів, ніж магнітики на холодильник. Якщо ви не передбачаєте питати у нового партнера довідку про стан здоров’я та дослідження на статеві інфекції то до будь-якого іншого способу контрацепції додавайте презерватив. Потім подякуєте.

При купанні у річці, морі, басейні, ванні, фонтані (кому як пощастить з гарячими турами) бажано:

Не відвідуйте в екзотичних країнах екзотичні лікувальні процедури, особливо з вагінальним введенням препаратів, грязьових тампонів, голодних п’явок, чудодійних афродізіаків. Вам ніхто нічого не зможе гарантувати, а до адекватного доктора добиратись довго і по повітрю.

При подорожі в закордонні місця відпочинку і гніздування принців, подбайте про адекватну медичну страховку. Або майте додаткову готівку для отримання якісної медичної допомоги, якщо така, не дай боже, знадобиться.

Якщо ви вагітні і плануєте зберігати вагітність в подальшому, повідомте про подорож лікаря, дізнайтесь про правила поведінки в літаку, термінам повернення додому. І так, ваша обмінна карта повинна полетіти з вами, а не залишитись в тумбочці у лікаря.

Гарного відпочинку! Ваша Доктор Наташа.

Наталія ЛЕЛЮХ, лікар акушер-гінеколог

Exit mobile version