Вечерние Вести

ЗСУ одержали перший модернізований український безпілотник-розвідник

До українського війська передано перший модернізований безпілотник-розвідник SPECTATOR-M1

Про це повідомляє пресслужба “Укроборонпрому”.

Замовлення Міноборони на поставку цього безпілотного авіаційного комплексу виконало ВАТ “Меридіан” імені Сергія Корольова, що входить до складу державного концерну.

Читайте також: США надає Україні військове обладання на понад $60 млн. ФОТО

“Це перша поставка Збройним силам України безпілотного авіаційного комплексу цієї модифікації. SPECTATOR-M1 – наша спільна розробка разом із науковцями Національного технічного університету України “КПІ”, у цій модифікації підсилено основні переваги попередніх моделей – відмінна аеродинаміка, малопомітність, захищеність від систем радіоелектронної боротьби. Закінчувати роботи над комплексом довелося під час карантину, але ми, попри все, виконали свої зобов’язання перед Міністерством оборони”, – зазначив голова правління ВАТ “Меридіан” імені Сергія Корольова В’ячеслав Проценко.

БпАК SPECTATOR-M1 призначений для розвідки місцевості, може бути використаний для моніторингу державного кордону, пошуково-рятувальних операцій, моніторингу водних і лісових масивів тощо.

“Завдяки вдалій аеродинаміці один такий безпілотник може перебувати в повітрі більше двох годин та охоплювати зону радіусом до 30 км. Повторний запуск БПЛА займає до десяти хвилин і не потребує спеціальних злітних майданчиків чи додаткового аеродромного устаткування для експлуатації”, – наголосили в “Укроборонпромі”.

Читайте також: Держдеп схвалив продаж Україні зброї на понад півмільярда доларів

SPECTATOR-M1 пройшов випробування та був прийнятий на озброєння ЗСУ торік у червні. Попередні модифікації цього БпАК постачають Міністерству оборони та Прикордонній службі України із 2015 року. 2018-го році команді фахівців, що працювали над реалізацією проекту БпАК “Spectator” присудили Премію Кабінету Міністрів України за розроблення й упровадження інноваційних технологій.

“Вечірні Вісті”

Exit mobile version