Вечерние Вести

У Харкові затримали зрадника, який працював на російську розвідку. ФОТО, ВІДЕО

Контррозвідка СБУ викрила та затримала в Харкові громадянина України, який працював на 74-й Розвідувальний центр Головного управління Генштабу Збройних сил РФ

Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Оперативники встановили, що агента завербували спецслужби країни-агресорки під час виїзду до Росії.

Російські куратори обрали йому псевдонім “Сумрак” і відпрацювали завдання зі збору інформації з обмеженим доступом щодо військових частин, які дислокуються на Харківщині.

Читайте також: В окупованому Криму підхопили естафетну паличку роспропаганди від Медведчука й “1+1”

У межах кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ задокументували факт збирання “Сумраком” інформації з обмеженим доступом щодо ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова в райони проведення операції Об’єднаних сил.

Правоохоронці затримали зрадника в центральній частині Харкова під час спроби одержання таблиці парольних сигналів для паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних сил України та державної авіації України, яка має гриф обмеження доступу “таємно”.

Читайте також: “Поцілували клямку”: СБУ не вручила підозру Стерненкові

Зазначається, що в ході затримання й обшуку правоохоронці вилучили у зрадника носії інформації із відомостями з обмеженим доступом.

Наразі затриманому зловмисникові повідомлено про підозру в учиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання судом стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

“Вечірні Вісті”

Exit mobile version