Site icon Вечерние Вести

Дорошенко: Уже на початок квітня 39% українських родин не мали заощаджень, на які вони можуть триматися на карантині

«Уже на початок квітня, за даними  Research & Branding Group, 39% українських родин не мали заощаджень, на які вони можуть триматися на карантині», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко. 

«А 13% заощаджень вистачало лише на 2 тижні, і вони закінчуються зі дня на день. Тобто 52% українців буде жити в борг, якщо ж звісно, їм дадуть таку можливість. Або будуть економити на харчуванні. Лише 7% родин в нашій країні готові були жити більше 4-х місяців не працюючи.
5% родин достатньо до 100грн на день для харчування, що складає менше $4. Впевнений, що в цю групу входять переважно пенсіонери та люди, які мають підсобне господарство та роблять запаси. Переважній більшості, а саме 35%, на день на їжу потрібно від 100 до 250грн, 27% – від 250 до 500грн. І лише 13% витрачають на продукти більше 500грн на родину на день.
А останнє найбільш цікаве: скільки грошей потрібно українцям, щоб продовжувати перебувати на карантині після 24 квітня? 16% потребує до 5 тис грн. на місяць, 32% – від 5 до 10тис грн, 22% – від 10 до 15 тис грн, і 16% родин – більше 15 тис грн.
Висновок простий: якщо держава зможе профінансувати бізнес, який лягає, і людей, які не працюють, то продовження перебування в самоізоляції є можливим. А якщо ні, то необхідно запускати економіку країни, одночасно обмежуючи все, що стосується відпочинку та масових скупчень людей, а також використовуючи засоби індивідуального захисту», – завершує експерт.

«Вечірні Вісті»

Exit mobile version