Вечерние Вести

Посли чотирьох країн відвідали прифронтові міста Донбасу. ФОТО

Міжнародна делегація відвідала район проведення операції Об’єднаних сил

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

Протягом кількох днів посли чотирьох республік: Юріс Пойканс – Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні, Бартош Ціхоцькі – Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні, Kaймo Кууск – Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні, Марек Шафін – Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні, об’їздили чи не всі прифронтові міста Донбасу.

Окрім зустрічей із представниками місцевої, районної та обласної влади, делегати зустрічалися й із військовими, медиками й мешканцями Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Це вже навіть не глухий кут: Портников пояснив, що Зеленському робити з війною на Донбасі

Прикметно, що візит гостей збігся зі святкуванням шостої річниці визволення міст Східної України від російської окупації.

До прикладу, у Слов’янську спільно із прем’єр-міністром України посли поклали квіти до меморіального комплексу на горі Карачун і взяли участь в арт-акції до Дня визволення міст – розмалювали квітами розстріляний ворогом напис “Слов’янськ”.

У Попасній учасники зустрічі відкрили меморіальні дошки, присвячені бійцям батальйону “Донбас” і героям, які загинули під час бойових дій у Попаснянському районі. Вшанували загиблих і на площі Героїв, де посли поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам АТО/ООС.

Читайте також: Казанський розповів, як у ТКГ обговорюють закон про особливий статус Донбасу

Також гості мали змогу ближче познайомитися зі зразками української військової форми, шевронів, пам’ятних речей загиблих бійців та уламків озброєння, яке воїни передали з передової на тематичну виставкову експозицію.

– Символічно, що наш спільний візит послів чотирьох країн, Естонії, Польщі, Словаччини та Латвії, припав на пам’ятні дні для Донбасу – святкування звільнення міст Слов’янська, Краматорська, Костянтинівки, Дружківки та Бахмута від російських окупаційних військ, – сказав Юріс Пойканс, Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні. – Я їжджу сюди з 2017-го року й бачу, як регіон змінюється на краще – розвивається інфраструктура, відкриваються культурні та розважальні заклади. Але гадаю, що повноцінне свято настане лиш тоді, коли відновиться територіальна цілісність усієї України і буде повернуто контроль над східними кордонами країни.

Спільна іноземна делегація в рамках візиту також привітала військовослужбовців 26-ї артилерійської бригади імені генерала-хорунжого Романа Дашкевича з нагоди 16-ї річниці із дня створення.

“Вечірні Вісті”

Exit mobile version