Site icon Вечерние Вести

Експерт прокоментував рекомендацію спецслужб Великої Британії щодо визнання тризуба екстремістським символом

Ситуація щодо тату тризуба, який рекомендується визнати як екстремістський символ спецслужбами Великої Британії, мені нагадує ситуацію з появою на українських сайтах карти України без Криму.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко.

Фактично дві складових:
1. Відсутність критичного мислення у виконавця (це не тупість, це відсутність елементарних знань з інших сфер, крім тієї в якій працюєш). Не було жодного випадку екстремістської атаки у Великій Британії, в якій брали б участь «українські націонал екстремісти». Тому, інформація про тризуб – це інформація від інших спецслужб (давайте ще будемо вгадувати від яких), яку тупо включили в «розсилку». Британські – почали її використовувати без критичного осмислення.
2. Засилля антиукраїнського контенту – як графічного, так і інформаційного (тобто, зацікавлення російською стороною в формуванні негативного іміджу для України помноженого на відсутність проукраїнського контенту).
Позитивом у цій ситуації стала швидка реакція нашого посольства. За великим рахунком саме реакція, а не подія стала для багатьох наших ЗМІ ньюсмейкером цієї новини. Починаєш усвідомлювати, що деякі наші посольства дійсно працюють. Особливо на фоні реакції іранського на збитий український літак.
Щодо реакції нашої. Є два типи реагувати (точніше три, але відсутність реакції не будемо рахувати). Перша – негативна. І не варто поки що рвати британський прапор. Застосовувати дзеркальні дії до реакції з боку Великої Британії не доцільно, особливо з огляду на те, що а) ВБ наш союзник; б) конфлікт між нашими країна буде вигідний виключно Росії – країні з якою у конфлікт і в Україні, в Британії.
А от щодо позитивної реакції, то вона важлива. Хоча б у формі флешмобів, організованих не лише в Україні, але й Британії.

 

Вечірні Вісті

Exit mobile version