Site icon Вечерние Вести

У США оголосили переможців кінопремії “Золотий глобус-2021”

Вперше у своїй історії церемонія вручення престижної у США кінопремії “Золотий глобус” відбулась в неділю у віртуальному форматі – без звичної червоної доріжки в переповненій залі готелю Беверлі-Гілтон у Беверлі-Гіллз.

Проте, попри виклики пандемії, вона дала старт важливим для кіноіндустрії подіям, які щороку відзначають кращих виконавців та кращі роботи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Нинішня церемонія транслювалася з двох американських мегаполісів – Нью-Йорка й Лос-Анджелеса, охопивши у «віртуальний» спосіб всю Америку від сходу на захід. Номінанти теж були представлені дистанційно та включалися із власних домівок.  

Цього року організатори, очевидно, врахували критику щодо непропорційної присутності жінок серед номінантів, що було виправлено в окремих категоріях. Зокрема, вперше в історії «Золотого глобусу» у номінації найкращого кінорежисера були представлені одразу три жінки, і одна з них зрештою отримала перемогу. Крім того, головними ведучими стали акторки Елізабет Фей та Емі Мередіт Полер. Варто також зауважити, що й церемонію оголошення номінантів на початку лютого також вели Сара Джесіка Паркер і Тараджі Пенда Генсон.

Отже, переможцями 78-ї церемонії у визначених номінаціях стали:

Крім оголошених переможців у номінаціях цього року також були вручені додаткові нагороди. Так, видатна голлівудська акторка Джейн Фонда отримала премію Сессіля де Мілля, а сценарист та режисер Норман Лір нагороджений премією Керол Бернет. 

Як повідомляв Укрінформ, американська кінопремія «Золотий глобус» (Golden Globe) присуджується Голлівудською асоціацією іноземної преси з 1944 року за повнометражні кінострічки, а також серіали та телевізійні фільми. Зазвичай церемонія «Золотого глобуса» розпочинає сезон престижних нагород у кіно– й телеіндустрії. За традицією, нагородження відбувається за результатами голосування провідних журналістів, які спеціалізуються на тематиці Голлівуду.

“Вечірні Вісті”

Exit mobile version