Site icon Вечерние Вести

Німеччина наголосила, що Трамп надсилає хибний сигнал Росії та шкодить безпеці НАТО

Влада Німеччини заявила, що отримала офіційне повідомлення про можливе часткове виведення американських військових, які перебувають на території країни

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Такий крок викликав занепокоєння як такий, що надсилає хибний сигнал Росії та шкодить безпеці НАТО.

Читайте також: У Німеччині відреагували на можливе виведення американських військ

Цій заяві уряду ФРН від 10 червня передували повідомлення в медіа про те, що президент США Дональд Трамп наказав вивести до 15 тисяч із приблизно 34,5 тисячі американських солдатів, дислокованих у Німеччині.

Білий дім і НАТО від коментарів утрималися.

Як заявили в Берліні, федеральне керівництво дійсно було проінформоване про такі можливі дії США. “Але наскільки нам відомо, остаточного рішення поки що немає”, – наголосили у пресслужбі канцлерки Анґели Меркель.

Минулого тижня газета The Wall Street Journal написала, що Трамп планує вивести з Німеччини 9,5 тисячі американських військових. Журнал Der Spiegel повідомив, що країну пізніше цього року можуть залишити від п’яти до 15 тисяч солдатів США.

Читайте також: Захід припустився фатальної помилки, подарувавши Китаєві сваволю щодо Гонконгу

Міністерка оборони ФРН Аннеґрет Крамп-Карренбауер висловила думку, що якщо Вашингтон реалізує цей план, то він здебільшого негативно відіб’ється на НАТО, до якого входять і Сполучені Штати.

9 червня 22 членів Республіканської партії США, що входять у комітет Палати представників із питань збройних сил, заявили у відкритому листі, що інформація про намір Білого дому значно скоротити базованих в Європі американських солдатів викликає у них стурбованість.

У Німеччині базується найбільша кількість військовослужбовців зі США, ніж у будь-якій іншій країні Європи. Трамп після того, як став президентом, неодноразово критикував Німеччину й інші європейські країни за недостатні витрати на потреби оборони.

“Вечірні Вісті”

Exit mobile version