Site icon Вечерние Вести

В Авакова знайшли винних у фіаско поліційної реформи. ВІДЕО

Антон Геращенко звинуватив у провалі реформи реформи поліції Хатію Деканоїдзе

Про це посадовець заявив в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Заступник міністра внутрішніх справ вважає, що реформа Національної поліції зазнала невдачі через її колишню очільницю.

“Я вважаю, що переатестація, організована Хатією Деканоїдзе, призвела до розвалу поліції та, зокрема, не дала жодного результату. Наприклад, один із двух ґвалтівників (поліціянтів, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки й тортурах щодо неї) успішно пройшов переатестацію, організовану Хатією Деканоїдзе у 2016 році. Достатньо?” – зазначив заступник Авакова.

Читайте також: Маляр: Робота в поліції приваблює як щирих борців зі злочинністю, так і садистів, які хочуть легально задовольняти свої збочення

Водночас на уточнювальне запитання, чи правда, що 93% старих кадрів поновилися в поліції через суди, про що раніше в інтерв’ю виданню повідомила Деканоїдзе, Геращенко не зміг дати конкретної та чіткої відповіді. Натомість відказав, що не має точних відсотків щодо цього.

“Але я конкретно та чітко заявляю і прошу це показати: реформа щодо переатестації, організована Хатією Деканоїдзе, призвела до того, що ґвалтівник із Кагарлицького відділку успішно пройшов переатестацію. І в результаті після переатестації, організованої Хатією Деканоїдзе, вчинив тортури й насилля”, – наголосив чиновник.

За Геращенковими словами, Міністерство внутрішніх справ під керівництвом Авакова “змінило поліцію до невпізнаваності за останні сім років”.

“У Врадіївці три дні приховували факт зґвалтування і спроби вбивства жінки. А розслідування зґвалтування й убивства доручили самому ґвалтівникові. А коли запалав райвідділок врадіївський, тільки тоді про це дізнався міністр Захарченко. Ми ж діємо інакше. У Кагарлику від часу інформації про те, що є підозри щодо насильства з боку працівника поліції, через годину люди вже були затримані та передані слідству. Відчуйте різницю, будь ласка!” – закликав заступник Авкова. 

Читайте також: У Раді збирають підписи за відставку Авакова

Раніше в інтерв’ю “Радіо Свобода” сама Деканоїдзе заявляла, що, на її думку, реформа поліції “не те, що не дійшла до кінця, але й остаточно, мабуть, провалилася”.

“Причина? Я не знаю. Або нерозуміння, або відсутність жорсткої політичної волі, щоб остаточно довести реформу до кінця”, – заявила ексочільниця Нацполіції.

Деканоїдзе також додала тоді, що найбільше шкодує про те, що стара поліційна ситема за її керівництва так і не була до кінця зруйнована.

“Вечірні Вісті”

Exit mobile version