Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Білі ведмеді худнуть через танення льодовиків – дослідження

Білі ведмеді худнуть через танення морського льоду в Арктиці.  До такого висновку прийшли дослідники з Полярного наукового центру дослідження ссавців у Баффіновій бухті,  яких опубліковано в журналі Ecological Applications, повідомляє Хайтек.

Міграція білих ведмедів зазвичай тісно пов’язана з появою і відступом морського льоду. Ранньої осені, коли крижаний покрив мінімальний, ссавці переміщуються на острів Баффіна і залишаються на суші до настання зими, яка знову дозволяє їм вийти на морський лід в пошуках їжі.

Коли затока Баффіна покрита льодом, ведмеді використовують тверду поверхню як платформу для полювання на тюленів, для подорожей і навіть для створення барлогів зі снігу для своїх дитинчат. Як повідомляється, дослідники зібрали дані з супутникових міток з 1990 по 2019 роки і прийшли до висновку, що білі ведмеді проводили на суші в середньому на 30 днів більше у порівнянні з 1990-ми роками. Середнє значення в 1990-х роках становило 60 днів, які припадають на період між кінцем серпня і серединою жовтня, у порівнянні з 90 днями, проведеними на суші у 2000-х роках.

Ці зміни пов’язані з тим, що через глобальні зміни клімату морський лід в затоці Баффіна тане раніше та утворюється пізніше. «Коли ведмеді знаходяться на суші, вони не полюють на тюленів, покладаються на жирові запаси. У них є можливість поститися протягом тривалих періодів, але з часом вони стають все більш худими», – заявив Крістін Лейдр, провідний автор дослідження.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.