Site icon Вечерние Вести

Збільшення зарплати бодай на долар знижує рівень самогубств серед працівників

Вплив рівня мінімального розміру оплати праці (МРОП) на статистику самогубств оцінили епідеміологи з Університету Еморі. Американські вчені показали, що зарплата дійсно впливає на смертність від суїциду, хоча і не у всіх групах населення, пише Naked Science.

Дослідження проводилося на даних статистики по США, де рівень МРОП встановлюється федеральним урядом, проте кожен штат може скорегувати його в сторону підвищення. Статистичні дані були отримані з бази National Vital Statistics System, де збираються базові відомості про всі випадки смерті. Також автори враховували і інші економічні показники кожного штату, включаючи безробіття і величину ВВП.

Виявилося, що якщо серед недавніх випускників вузів взаємозв’язку між самогубствами і рівнем зарплати практично немає, то для людей із середньою і неповною середньою освітою (у віці від 18 до 64 років) зв’язок простежується істотний. За словами авторів, підвищення МРОТ на кожен долар призводило до зниження смертності від самогубств в цій групі на шість відсотків.

За даними ВООЗ, самогубства стали однією з найпомітніших причин смертності в сучасному суспільстві. На них припадає близько половини випадків загибелі від насильницьких причин серед чоловіків і понад 70 відсотків – серед жінок.

iod.media

 

Exit mobile version