Site icon Вечерние Вести

Михайло Волинець: В Раді зареєстровано законопроект, яким значно погіршується становище працівників

12 грудня у Верховній Раді було зареєстровано проект закону 2584 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (КЗпП) щодо додаткових підстав для звільнення. Законопроєкт передбачає внесення суттєвих змін до КЗпП, які значно погіршують становище працівників та порушують ряд міжнародних зобов’язань України.

Про це на своїй сторінці в “Фейсбуці” написав народний депутат від “Батьківщини” Михайло Волинець.

Наприклад, пропонується прибрати з КЗпП положення щодо необхідності погодження з профспілками звільнення працівників – роботодавцю надається право звільняти просто через «втрату довіри». Необов’язковим стає працевлаштування вагітних жінок та жінок з малолітніми дітьми у випадках реорганізації чи ліквідації організації (або в разі їх звільнення після закінчення строкового трудового договору).

Сіль маніпуляції полягає в тому, що провладна більшість не встигла зареєструвати власний проєкт трудового кодексу, то ми стаємо свідками перекидання суперечливих норм рабського урядового проєкту трудового кодексу до чинного Кодексу законів про працю.

Варто зазначити, що у разі прийняття таких норм і внесення відповідних змін до КЗпП – реакція міжнародної спільноти за порушення Конвенцій Міжнародної організації праці та трудових стандартів буде миттєвою! І звісно не вітальною…

Вечірні Вісті

Exit mobile version