Пятница , 29 Март 2024
Общество

Омлет за рік подешевшав на 10%

Омлет за рік став доступнішим на 10%, або на 2,5 грн за рік. У червні 2018 року він обходився в 23,75 грн, а на сьогодні коштує 21,3 грн. 

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко, посилаючись на дослідження Асоціації постачальників торговельних мереж .
Ця страва для тих, хто має небагато часу на приготування їжі. А особисто для мене це традиційна суботня страва.
Починаємо готувати три порції та беремо 6 курячих яєць, 180 мл молока, 20 грам вершкового масла та три щіпки солі. Яйця збиваємо з молоком і солю. Форму або сковороду добре змащуємо вершковим маслом і виливаємо суміш. Випікаємо в духовці або на сковороді 15-20 хвилин до легкої рум’яної скоринки. 
А тепер рахуємо. На 30 червня 2018 р 180 мл молока коштувало 4,1 грн, а за рік – 4,5 грн. Зростання вартості відбулося на 10%.
Головна складова страви подешевшала за останній рік на 21%. Так 6 яєць минулого року обходилися в 16 грн, на кінець червня 2019 р – у 12,7 грн. 
Вершкове масло за рік додало 12%. І 20 грамів на кінець червня 2018 р обходилися в 3,65 грн, а на кінець червня 201 р – у 4,1 грн. 
Право називатися батьківщиною омлету оспорюють декілька країн, як наприклад Франція та Австрія. Але правда в тому, що цю справу готують уже багато століть. Наприклад скандинави знайомі з мистецтвом приготування омлету можливо ще з часів вікінгів. У якості начинки вони додавали шматочки сьомги, тріски або лосося. Іноді в рецепті присутній ще й сік журавлини. 

 

Вечірні Вісті

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.