Вечерние Вести

4 міфи про спортивне харчування

Постійні відвідувачі спортклубів та фітнес-залів чудово знають ціну тонкий талії, підтягнутим сідницям, залізним м’язам та фотогенічним кубикам на торсі. Це важка щоденна праця, фізичні навантаження, активні рухи, відмова від смачненького та контроль харчування. Індустрія красивого тіла допомагає атлетам досягти бажаного результату та максимально ефективно використовувати приймання їжі для схуднення або підвищення м’язової маси.

Інтернет-магазин Атлетмаркет спростовує деякі міфи про сучасне спортивне харчування.

Міф 1. Це хімія

Це не хімія, це наука. Протеїнові коктейлі та гейнери складаються виключно з натуральних компонентів. Гідроїзолят сироваточного протеїну – це молочна сироватка, яка пройшла високу ступінь очищення від жиру та містить 90% чистого молочного білку. Таке доочищення позбавляє атлета від зайвих калорій та жирів, зберігаючи при цьому в щоденному раціоні потрібні для роботи серця білки та амінокислоти.

Міф 2. Це шкідливі БАДи

Поняття БАДів дуже спотворено кількістю неякісних сумішей, які пропонують різноманітні знахарки та фальсифікатори ліків. Так, більшість видів спортивного харчування можна віднести до біологічно активних добавок до нашого раціону. Але погодьтеся, що звичайна малина та мед, які ми даємо малюку під час застуди, теж є біологічно активною добавкою. Саме корисні речовини, які містяться в натуральних продуктах, людство з давніх-давен використовує для лікування та профілактики хвороб.

Міф 3. Не замінюють ліків


Безперечно, медичні препарати потрібно приймати лише за рекомендацією лікаря. Але якщо у вашій бабусі артроз або артрит, лікар порекомендує купу дорогих препаратів, які мають у своєму складі лише 2 діючих речовини: хондроїтин та глюкозамін. Курс лікування суглобів триває від 3 місяців до півроку. Спортсмени отримують пошкодження суглобів вже в молодому віці. Саме тому серед спортивного харчування є окремий блок препаратів для усунення запалення та швидкого відновлення суглобів. Склад той самий, якість перевірена американськими та європейськими лабораторіями. Ціна зазвичай нижче за аптечну.

Міф 4. Виключно нарощують м’язи

Лише частина спортивного харчування спрямована на допомогу у нарощуванні м’язової маси. Але спортсменам потрібні корисні вітаміни та амінокислоти в кількості, яка не міститься у звичайному раціоні українців. Окрему групу препаратів займають активні жиросп

Exit mobile version