Site icon Вечерние Вести

Угорщина посилила свою армію танками Leopard 2A7HU нової версії, поставленої Німеччиною

Прапор Угорщини

Угорщина посилила свою армію танками Leopard 2A7HU нової версії, поставленої Німеччиною

Міністр оборони Угорщини Крістоф Салай-Бобровницький оголосив, що Німеччина поставила його країні нові танки Leopard 2A7HU, що збільшило їхню загальну кількість у збройних силах Угорщини до 24 одиниць, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Army Recognition.

Постачання танків є частиною масштабної програми з модернізації угорських збройних сил, яку було розпочато кілька років тому з метою оновлення армії та підвищення її боєздатності. Постачання танків проходило з 25 серпня по 28 вересня 2024 року.

Ці танки призначені для 11-го танкового батальйону 1-ї бронетанкової бригади, яка поступово виводить із експлуатації застарілі танки T-72M1. Крім танків Leopard 2A7HU, угорський уряд у 2018 році також замовив п’ять ремонтно-евакуаційних машин WiSENT 2, три мостоукладачі Leguan 2HU, 12 танків Leopard 2A4 для навчання, а також 24 самохідні артилерійські системи PzH 2000.

Загальна вартість цих поставок оцінюється в 1,6-1,8 мільярда євро, а їхнє завершення заплановано на кінець 2028 року. Ці кроки покликані значно підвищити обороноздатність Угорщини та забезпечити більш ефективне ведення бойових дій у сучасних умовах. Угорщина висловила невдоволення критикою Байдена на адресу Орбана.

Угорщина отримує підтримку від Європейської Комісії.

Exit mobile version