Site icon Вечерние Вести

РФ сама збила дрон “Мисливець” і хотіла приховати це, випустивши ракету “Іскандер”

прототип БПЛА "Мисливець"

РФ сама збила дрон "Мисливець" і хотіла приховати це, випустивши ракету "Іскандер"

Російський безпілотник С-70 “Мисливець”, ймовірно, вийшов з-під контролю під час польоту над Україною, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Forbes.

Внаслідок виходу з-під контролю С-70 “Мисливець” збив російський винищувач Су-57, який супроводжував дрон. Після цього росіяни випустили ракету “Іскандер” за місцем падіння, щоб знищити уламки безпілотника.

За даними Forbes, таке рішення було ухвалено для запобігання можливості Заходу вивчити технологію дрону. Втрата С-70 “Мисливець” може стати одним із найбільших провалів російської військової авіації.

Попри спроби знищити сліди Україні вдалося забрати ключові компоненти безпілотника для аналізу. Це може допомогти розкрити інформацію про його технології, зокрема про скритність (“стелс”), і зробити дрони менш ефективними.

Також є ймовірність, що Захід зможе використати отримані дані для вивчення та боротьби із Су-57. Росія, ймовірно, прагнула приховати реальний стан своїх “стелс”-технологій, які можуть бути значно слабкішими, ніж заявляється. Росія створила в Китаї секретний проект з виробництва військових дронів.

Румунія просить НАТО відреагувати на вторгнення російських дронів.

Exit mobile version