Site icon Вечерние Вести

Литва запропонувала направити в Україну війська ЄС у відповідь на північнокорейських солдатів у РФ

Габриелюс Ландсбергіс

Литва запропонувала направити в Україну війська ЄС у відповідь на північнокорейських солдатів у РФ

Габріелюс Ландсбергіс заявив, що європейським країнам настав час повернутися до ідеї президента Франції Еммануеля Макрона про розміщення військ в Україні. Ця ініціатива стає актуальною через можливу участь тисяч північнокорейських солдатів на боці Росії, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Politico.

Макрон запропонував цю ідею в лютому, але її було відхилено канцлером Німеччини Олафом Шольцем, який заявив, що європейські та натовські війська не будуть направлені в Україну. Ландсбергіс наголосив на необхідності проактивних дій для реалізації пропозицій Макрона.

Західні лідери поки що обережно реагують на повідомлення про розгортання північнокорейських військ у Росії. Міністр оборони США Ллойд Остін та голова НАТО Марк Рютте не підтвердили ці відомості, але висловили занепокоєння. Південна Корея планує направити делегацію до штаб-квартири НАТО для обговорення розвідданих та розглядає відправлення озброєнь Україні. За даними південнокорейської розвідки, КНДР планує відправити до 12 000 солдатів, і вже 1 500 з них перебувають на Далекому Сході Росії. Литва розпочне кампанію проти вербування громадян російськими спецслужбами.

Литва передала Україні нову партію військової допомоги.

Exit mobile version