Site icon Вечерние Вести

Ізраїль готовий поновити переговори з ХАМАС про звільнення заручників

Чинний прем’єр-міністр ізраїльської держави повідомив президента США про намір направити делегацію для поновлення переговорів із ХАМАС. Вони проходитимуть із питання звільнення людей, взятих у заручники. На даний момент переговори на цю тему зайшли в глухий кут, але нещодавно з’явилися ознаки можливого прориву, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Reuters.

Джерело в ізраїльській переговорній групі повідомило, що ХАМАС зробив переглянуту пропозицію, яка містить значні зміни. Ця пропозиція, на думку Ізраїлю, має потенціал для досягнення угоди. Цей підхід контрастує з попередніми ситуаціями, коли Ізраїль відхиляв пропозиції ХАМАС як неприйнятні.

Делегація ізраїльської сторони на переговорах очолюватиме голова розвідувальної служби Моссад. Це свідчить про серйозність намірів Ізраїлю, а також високий рівень делегації. Білий дім у свою чергу заявив, що Байден обговорив із Нетаньяху отриману відповідь від ХАМАС. Лідер США привітав рішення Нетаньяху уповноважити своїх переговорників працювати з американськими, катарськими та єгипетськими посередниками для укладання угоди.

Нагадаємо, Ізраїль готовий воювати без підтримки США.

Exit mobile version