Site icon Вечерние Вести

Франція запропонувала посилити контроль над фінансовою допомогою Україні

Прапор Франції

Франція запропонувала посилити контроль над фінансовою допомогою Україні

Франція запропонувала обмежити повноваження Європейської комісії у розподілі фінансової допомоги Україні та посилити контроль з боку національних урядів та Європейського парламенту, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Politico.

Ініціатива підтримана на зустрічі дипломатів ЄС та стосується кредиту у розмірі 35 мільярдів євро, який планується надати Україні. Франція вважає, що такі заходи зроблять процес допомоги більш прозорим та керованим на рівні країн-членів ЄС.

У червні країни G7 погодилися на надання Україні кредиту в 50 мільярдів доларів, погашення якого відбуватиметься за рахунок заморожених російських активів. ЄС також готується до нового пакету фінансування до кінця року незалежно від участі США. Очікується, що сума допомоги становитиме від 20 до 40 мільярдів євро. Тим не менш, пізніше повідомлялося, що ЄС має намір виділити 35 мільярдів євро, використовуючи доходи від заморожених активів Центрального банку Росії. Франція отримає від ЄС гроші з російських активів для передачі зброї Україні.

Нагадаємо, Франція відхиляє відправлення військ в Україну.

Exit mobile version