Site icon Вечерние Вести

Як задовольнити потребу в РЕБ для фронту

Потреба в РЕБ (засобах радіоелектронної боротьби) для фронту величезна, про це пишуть скрізь і повсякчас. РЕБ — це захист життів українських воїнів і захист нашої техніки від знищення. На жаль, державна машина надто повільно реагує на швидко змінювані потреби фронту і вивозити це все доводиться волонтерам і самим військовим.

Але на допомогу їм приходять українські розробники і одночасно вони ж є виробниками різноманітних систем РЕБ. Також завозяться РЕБи з-за кордону, наскільки це можливо.

Якщо певному підрозділу конче потрібен РЕБ, купити який можна в Україні, необхідно розібратись з технічними характеристиками і способом застосування того чи іншого засобу радіоелектронної боротьби. Ключовими показниками є:

Діапазони частот слід підбирати в залежності від того, проти чого даний РЕБ буде застосовуватись. Якщо проти дронів ворога — необхідно знати, на яких частотах літають російські безпілотники в даний час на даній ділянці фронту. РЕБ має “глушити” або радіосигнал керування дронами, або відеосигнал з камери дрону. Таким чином ворожий дрон буде нейтралізований: або він буде приземлений, або “засліплений”, тобто ворог не зможе бачити картинку з відеокамери.

Направлений РЕБ — це антидронова рушниця, система РЕБ “Оберіг” — використовується безпосередньо коли ворожі дрони з’являються в полі зору. Наведенням РЕБ в напрямку дрона можна створити перешкоди, ефірний “шум”, і перешкодити виконанню його задачі.

Купольний, окопний РЕБ — це всенаправлені системи, що створюють в просторі умовний захисний куполи певного діаметру. Такий купол захищає певну площу (окоп, склад, позицію, техніку), але захист не є тотальним і безумовним, адже він діє лише в кількох визначених діапазонах частот. Є системи РЕБ 1-діапазонні, 3-діапазонні, 5-, 8-, 10-діапазонні. Тож перед тим, як купити якусь з систем РЕБ для потреб військових, слід визначитись і чітко розуміти, від чого ця система має захистити.

Докладно ознайомитись з різними видами РЕБ для військових, що доступні в Україні для придбання волонтерами, підприємствами тощо можна на сайті https://drontech.com.ua/ .

Допомогу у виявленні ворожих безпілотників можуть новітні детектори дронів, що аналізують певні спектри частот і при виявленні сигналів, що надходять від ворожих безпілотників, сповіщають про їх наближення звуковим сигналом. РЕР також бувають різні і мають різноманітні технічні характеристики, що робить ці пристрої придатними для використання проти певних літальних апаратів ворога.

Exit mobile version