Site icon Вечерние Вести

У Молдові заблокували низку проросійських Telegram-каналів

Смартфон з телеграм

У Молдові заблокували низку проросійських Telegram-каналів

У Молдові заблоковано доступ до Telegram-каналів олігарха-втікача Ілана Шора та його соратників. При спробі відкрити ці канали з’являється повідомлення про порушення місцевого законодавства, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Newsmaker

Під блокування потрапили канали Шора, його соратниці Марини Таубер, голови Гагаузії Євгенії Гуцул та інших політиків. Також заблоковані канали “Євразія” та новинний Gagauzinfo.MD. Олексій Лунгу, лідер партії “Шанс” (раніше партія “Шор”), повідомив, що його сторінки у Facebook та Instagram також заблоковані, хоча причина цього невідома.

Ілан Шор – проросійський політик, який організував протести проти проєвропейського уряду Молдови. У 2017 році він був засуджений за крадіжку мільярда доларів із банків Молдови, але втік із країни у 2019 році. США та Великобританія ввели проти нього санкції у 2022 році. Росія продовжує втручатися у справи Молдови, намагаючись зірвати її інтеграцію з ЄС, про що раніше заявляла молдавська влада та депутати Європарламенту. Україна та Молдова домовилися про прискорення переїздів.

Нагадаємо, підтримка вступу України до ЄС є важливою в умовах війни.

Exit mobile version