Site icon Вечерние Вести

У Кабміні підготували пенсійну реформу: скільки потрібно буде відрахувати із зарплати?

Гроші та картка

У Кабміні підготували пенсійну реформу: скільки потрібно буде відрахувати із зарплати?

Мінсоцполітики підготувало законопроект про запровадження обов’язкових накопичувальних пенсійних внесків для працівників та роботодавців, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на ФПУ.

Працівники відраховуватимуть 1% від зарплати у перший рік, 2% — у другий та 3% — у третій та наступні роки. Роботодавець платитиме аналогічно. Додаткові внески для працівників також становитимуть до 3%, але вони можуть відмовитися від їхньої сплати.

Самозайняті особи будуть вносити внески за такою самою схемою: 1% у перший рік, 2% у другий і 3% у третій і далі. Внески сплачуються разом із єдиним соціальним внеском, а за прострочення чи несплату передбачено штраф у розмірі 20% від суми заборгованості.

Для тих, хто не вибере приватного пенсійного фонду, буде створено Державний накопичувальний пенсійний фонд. Введення цієї системи покликане замінити солідарну пенсійну модель, але минулі спроби реформи не мали успіху через відсутність розвиненого фондового ринку та захист від інфляції. Росія націлилася на судна та зерносховища, у Кабміні назвали мету.

В Кабміні дали роз’яснення щодо обмежень на період карантину для людей від 60 років.

Exit mobile version