Site icon Вечерние Вести

Мер Львова відповів, чи будуть у місті “мовні патрулі”

Вулиця

Мер Львова відповів, чи будуть у місті "мовні патрулі"

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що місту не потрібні “мовні патрулі”, оскільки приїжджі зі Сходу самі переходять українською мовою завдяки мовному середовищу. Він зазначив, що тема мовних конфліктів часто використовується проросійськими силами для дестабілізації, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на PolitExpert.

Садовий наголосив, що Львів – найбільше україномовне місто світу, і примусу до зміни мови у ньому немає. Люди легко освоюють українську мову у повсякденному житті, роблячи це добровільно та з любов’ю. Багато хто, хто раніше боявся говорити українською, тепер успішно спілкується нею.

Відповідаючи на ініціативу мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа про “мовні патрулі”, Садовий зазначив, що подібні проекти є надмірними, а роз’яснювальну роботу вже проводять у рамках діяльності мовного омбудсмена.

Він також попередив, що Росія використовуватиме значні кошти для дестабілізації України, підтримуючи радикальні рухи та поширюючи пропаганду. Поїзд УЗ відправився зі Львова, покинувши натовп пасажирів на вокзалі.

Україна розірвала контракт із постачальником зі Львова.

Exit mobile version