Пятница , 19 Апрель 2024
Спорт

“Прокляття” прапороносців. Чому багато українських спортсменів бояться нести прапор на відкритті Олімпіади?

Про прокляття прапороносців… А чи знаєте ви, що багато українських спортсменів бояться нести прапор на відкритті Олімпіади?

Ні, він не тяжкий) І йдеться не про якесь небажання чи відсутність поваги до держави. Просто у спорті є певні забобони, пише на власній сторінці у Facebook журналіст Євген Будерацький, інформує UAINFO.org.

Так, так, розкажіть мені, що ви не плюєте через плече, не дивитесь у дзеркало, коли раптом довелось повернутись додому, тільки вийшовши, не бажаєте “ні пуху, ні пера”, через те, що це все язичницька маячня)

Так от, один з таких забобонів якраз і стосується прапору. Серед спортсменів навіть часто говорять про “прокляття прапороносців” (до речі, про нього є історії не тільки в українській збірній). 

І якщо просто глянути статистику, то ви теж можете повірити в прокляття. Просто нагадаю:

На Олімпіаді в Атланті 1996 року український прапор ніс легендарний Сергій Бубка. На самих іграх ще у кваліфікації Назарович отримав травму, і знявся зі змагань.

2000 рік, Сідней – прапор несе діючий на той момент олімпійський чемпіон в парусному спорті Євген Браславець. В Австралії Євген став шостим.

2004 рік, Афіни – прапор в руках прославленого плавця Денис Силантьев. І знову мимо – в особистих Денис не вийшов у фінал, а в командній естафеті українці припливли шостими.

2008 рік, Пекін – прапор несла Яна Клочкова, яка зрештою навіть не вийшла на старт.

2012 рік, Лондон – дзюдоїст Роман Гонтюк програє у першому ж поєдинку.

2016 рік, бразильське Ріо – олімпійський чемпіон Сіднею, стрілець Микола Мільчев стає четвертим у стендовій стрільбі. 

І ось сьогодні вранці одна з головних олімпійських надій вже легендарна Олена Костевич, яка разом з фехтувальником Богданом Нікішиним несли прапор у Токіо, зупиняється за крок до медалі у стрільбі з пістолета з 10 метрів, а Богдан вилетів в 1/16…

І хоч після такого можна повірити у будь-які забобони, але точно знаю, що і у Олени, і у Богдана ще є шанс навіть на цих іграх зламати цю сумну традицію. На що ми щиро сподіваємося) 

Євген БУДЕРАЦЬКИЙ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...

Фьюри поразил фанатов перед боем против Усика

Обладатель пояса WBC в категории супертяжёлого веса показал упорные тренировки.