Site icon Вечерние Вести

ЄС проводить перший саміт із країнами Перської затоки з метою ізолювати РФ

Прапори ЄС

ЄС проводить перший саміт із країнами Перської затоки з метою ізолювати РФ

16 жовтня Європейський Союз проведе перший саміт із державами Перської затоки. Ця зустріч є частиною зусиль ЄС щодо зміцнення зв’язків із міжнародними партнерами для ізоляції Росії після її вторгнення в Україну, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Reuters.

Після початку війни ЄС налагодив контакти з іншими регіональними блоками, включаючи країни АСЕАН та СЕЛАК. Мета співпраці з Бахрейном, Кувейтом, Оманом, Катаром, Саудівською Аравією та ОАЕ — зробити відносини стратегічнішими, враховуючи їхній вплив в Україні та на Близькому Сході.

ЄС планує розвивати з цими країнами торгівлю, інвестиції, відновлювану енергетику та безпеку. Брюссель прагне підтримки жорсткої позиції проти агресії Росії, хоча не очікує повної підтримки.

Переговори про вільну торгівлю між ЄС та Перською затокою призупинено з 2008 року, але обговорюються інші можливості співробітництва. ОАЕ також запропонували ЄС розпочати переговори щодо окремої торгової угоди. Питання лібералізації віз залишається актуальним: громадянам ОАЕ вже не потрібні візи для короткострокових поїздок до ЄС, на відміну від інших країн регіону. Україна хоче провести другий саміт світу до кінця року та залучити Росію.

Зеленський пояснив важливість залучення Глобального Півдня для участі у саміті світу.

Exit mobile version