Site icon Вечерние Вести

НАТО потрібно узгодити умови запрошення України до блоку

Рубен Брекельманс

НАТО потрібно узгодити умови запрошення України до блоку

Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс заявив, що для запрошення України до НАТО потрібно чітко визначити умови. Ясність на початковому етапі є важливою для досягнення консенсусу серед союзників, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Reuters.

Він наголосив, що союзники мають узгодити критерії, яким Україна має відповідати для отримання запрошення та подальшого вступу до Альянсу. Брекельманс також згадав боротьбу з корупцією як важливий чинник, а прогрес у цьому напрямі враховуватиметься під час модернізації українських збройних сил.

Міністр зазначив, що в НАТО існують різні думки щодо вступу України, і без чіткої домовленості запрошення малоймовірне. Президент України Володимир Зеленський цього тижня представив план перемоги, який включає заклик до негайного запрошення до НАТО. Однак в Альянсі відповіли, що Україна стане членом НАТО, але це неможливо, доки йде війна, оскільки це може призвести до прямого конфлікту з Росією.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте 17 жовтня висловив упевненість, що Україна якось увійде до Альянсу і, ймовірно, стане 33-ою чи 34-ою країною-членом. Водночас у Білому домі підтвердили відсутність консенсусу серед союзників, і дискусії з цього питання продовжуються. Рютте закликав НАТО збільшити постачання озброєнь до України до 40 млрд євро.

Рютте дав пораду країнам НАТО щодо ядерних загроз Путіна.

Exit mobile version