Site icon Вечерние Вести

Мін’юст просить ВАКС конфіскувати активи російських бізнесменів в Україні

Прапор РФ

Мін'юст просить ВАКС конфіскувати активи російських бізнесменів в Україні

25 вересня Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду. У ньому потрібно стягнути в дохід держави активи, що належать російським бізнесменам Михайлу Фрідману, Петру Авену, Андрію Косогову та компанії Rissa Investments Limited, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на Forbes.

Мін’юст просить вилучити такі активи: акції страхової компанії “Альфа Страхування”, частки у статутному капіталі компаній “Альфа-Лізинг Україна”, “Паритет Фінанс” та інших, а також 100% акцій “Миргородського” та “Моршинського” заводів мінеральних вод.

Фрідман та його партнери є засновниками фінансового консорціуму “Альфа-Груп”, а Rissa Investments Limited керує виробництвом та дистрибуцією мінеральних вод в Україні, Росії та Грузії.

У 2022 році за позовом БЕБ було заарештовано корпоративні права власників IDS Ukraine, у тому числі активи, пов’язані з виробництвом води “Моршинська” та “Миргородська”. Керуючим цими активами призначено компанію “Карпатські мінеральні води”, проте вона досі не змогла взяти їх під керування через бюрократичні перешкоди. ВАКС доручив повернути справу Татарова детективам НАБУ.

САП оскаржить відмову ВАКС заочно заарештувати Януковича.

Exit mobile version