Site icon Вечерние Вести

Мирна акція на захист землі продовжиться в середу, – Юлія Тимошенко

Багатотисячна мирна акція протесту проти спроб влади розпродати сільськогосподарську землю, яку організував Національний штаб захисту рідної землі, продовжиться під стінами Верховної Ради в середу, 18-го грудня.

Про це на брифінгу в парламенті повідомила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Лідер партії пояснила, що сьогоднішні протести під парламентом і блокування трибуни змусили керівництво Ради не розглядати жодних питань, крім земельного. На спеціально скликаному засіданні аграрного комітету за участі лідерів фракцій та спікерів, «Батьківщина» вимагала зняття з розгляду усіх законопроєктів про продаж землі до проведення Всеукраїнського референдуму.

«Якщо закони Зеленського про розпродаж землі буде ухвалено, фермерство припинить існування разом із селами і якісними продуктами харчування. Фермери просто не витримають конкуренції з олігархами й корпораціями та втратять всю землю», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана – президент Зеленський має намір будь-що протягнути розпродаж землі до Нового року. Його не зупиняють ані незаконність таких дій, ані категорична незгода 75% громадян.

«Президент сьогодні зливає інтереси України та нищить її незалежність. Або люди це зрозуміють та негайно припинять, або ми, українці, залишимося без своєї країни та без нормального щасливого життя. Ситуація непересічна. Ніколи в цій Раді за 28 років не приймалися рішення продати 72% землі. Потрібно боротися!» – закликала політик.

За словами Юлії Тимошенко, влада спробувала влаштувати провокації й таким чином дискредитувати мирну акцію протесту аграріїв, які вийшли на вулицю, щоб не дозволити позбавити країну майбутнього.

«У мене немає жодного сумніву, що були спеціально підготовлені та влаштовані провокації, щоб дискредитувати мирну акцію протесту аграріїв, профспілок. Люди приїхали, щоб донести до депутатів, що країна проти продажу сільськогосподарської землі. Ніколи в житті вони не були агресивними», – заявила Голова партії.

Юлія Тимошенко повідомила, що за наполяганням фракції «Батьківщина», консультації аграрного комітету разом з лідерами фракцій та керівництвом парламенту щодо подальших дій продовжать в середу о 09:00. Голова партії зазначила, що захисники землі відстоюватимуть можливість проведення відкритого режиму засідання.

Юлія Тимошенко закликала всіх небайдужих долучитися до мирної конституційної акції, яка відбуватиметься перед Верховною Радою.

«Зараз потрібна допомога не мені, не партії «Батьківщина» – потрібна допомога країні, щоб захистити її та не дозволити зробити з нею те, що запланував Зеленський», – резюмувала Юлія Тимошенко.

 

ba.org.uа

Exit mobile version