Site icon Вечерние Вести

«Батьківщина» вимагає припинити цькування суддів, які діють в інтересах громадян, – заява

Судді повинні нести відповідальність за реальні порушення, а не за ухвалення законних рішень в інтересах людей.

Про це йдеться в заяві партії «Батьківщина» з приводу ситуації, що розгортається навколо судді Окружного адміністративного суду міста Києва Євгена Аблова.

Минулого тижня Вища рада правосуддя безпідставно відклала розгляд скарги судді на подання про його звільнення.

«Суддя Аблов відомий тим, що наважився стати на захист Конституції й інтересів українців: за позовом Юлії Тимошенко визнав безпідставною і необґрунтованою ціну на газ, скасувавши незаконну постанову Кабінету Міністрів про її підвищення. Це рішення розлютило тодішнього президента Петра Порошенка і його оточення. Президентські ставленики у Вищій раді правосуддя ініціювали звільнення Євгена Аблова з посади судді», – нагадали в «Батьківщині».

У партії констатують, що й після зміни влади нічого не змінилося: «Президент Володимир Зеленський так само не хоче знижувати тарифи та спрямовувати газ вітчизняного видобутку на потреби українців. І так само продовжує цькування людей, які мають сміливість захищати інтереси громадян. Зрештою, майже нічого не змінилося і в самій судовій системі, тож і сьогодні суддю Аблова переслідують все ті ж ставленики попередньої влади».

«Батьківщина» вимагає зупинити владне безчинство. У партії переконані, що справа судді має бути розглянута неупереджено і на підставі закону, а не чиїхось особистих забаганок.

«Рішення, ухвалене в інтересах народу, треба виконувати. А Вищу раду правосуддя в чинному складі – розформувати. Суддів має обирати народ, який і повинен висловлювати недовіру тому чи іншому чиновнику за незаконні дії або рішення», – наголосили в заяві.

ba.org.ua

Exit mobile version