Site icon Вечерние Вести

Вадим Івченко: Зауваження до проєкту Держбюджету-2020

Тільки мала кількість зауважень по бюджету, який я висловив з трибуни Верховної Ради:

Уряд подав законопроект, яким забирає пайову участь з місцевих бюджетів, також пропонується забрати акциз, а це приблизно 13,44%. З місцевих бюджетів – мінус 7,7 млрд.

Уряд не пропонує індексацію землі, не збільшує вартість землі, люди не отримують збільшену орендну плату. Це мінус 2,2 млрд в цьому ж бюджеті. При тому, що інфляцію закладено на рівні 7,4%.

Освітня субвенція – 77 млрд за потреби у 105. Чому кажу за потреби? Тому що в бюджеті вона збільшена лише на 12 %. І це збільшення лише тих працівників, які не є педагогічними.

Аграрний комплекс. З однієї сторони, пропонують розпочати земельну реформу, з іншої – не закладають жодної копійки! Кажуть, що не потрібні програми, які не доходять до людей і тут же в 4 рази збільшуєте компенсацію відсоткових ставок. Хоча за минулий період її отримали лише півтори тисячі товаровиробників, тому що банки вимагають застави під кредит. А застави частіше всього у аграріїв немає.

Запропонував повернути цей бюджет назад, адже, на мою думку, він побудований на старій ідеології, хоча неодноразово влада заявляла, що будуватиме нову політику.

Вадим Івченко, народний депутат від “Батьківщини”, Facebook

Exit mobile version