Site icon Вечерние Вести

Коли відбудеться перше засідання нової Ради?

Центральна виборча комісія (ЦВК) визнала, що вибори відбулися і завершує підрахунок голосів. Після оголошення та публікації його підсумків розпочнеться підготовка допершого засідання нового скликання парламенту.

Воно має відбутися не пізніше 9 вересня. НВ розповідає, від чого залежить точна дата та які етапи їй передуватимуть.

Результати виборів

До 5 серпня ЦВК має оголосити офіційні підсумки виборів. Закон відводить на це 15 днів після дати голосування (21 липня).

До 10 серпня результати повинні надрукувати в офіційних виданнях – газетах Голос України та Урядовий курєр. Публікація має вийти протягом п’яти днів після того, як ЦВК оголосила підсумки підрахунку голосів.

Підготовча депутатська група

До 15 серпня  (не пізніше п’яти днів після публікації результатів виборів) сформують підготовчу депутатську групу. Ще п’ять днів (до 20 серпня) в неї є на те, щоб зібратися на засідання – його скликає спікер попереднього складу Ради (Андрій Парубій) або перший віце-спікер.

Саме ця група напрацьовує деталі першого засідання і першої сесії Ради,серед яких:

Хто входить до складу такої групи?

Кожна партія з тих, які пройшли в Раду, делегує в групу по одній людині від 15 своїх новообраних нардепів. Крім того, до неї потраплять і по одному депутату від кожних 15 самовисуванців, які отримали мандат.

nv.ua

Exit mobile version